keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Animaatio kokeiluja.


Your image is loading... 

Joo, tää on vasta "luonnos" vaiheessa ja siitä puuttuu lopusta pari kuvaakin vielä. Kuvistakaan ei niin kovin hyvin saa selvää, mutta parantelen noit kuvii täs varmaa huomenna. Huomiseks on lomaa <3 Jes! Kerkee tehdä vaikka mitä. cx
ensimmäinen kuva on muihin verrattuna iiiiso, mut enköhän saa ton paranneltua. Onhan tää kuitenki vasta luonnos. :D

Ja, tää on iha eka kerta kun kokeilen tehdä liikkuvaa kuvaa piirtäen. Onnistuin vaan aika hyvin, vaikka itse sen sanonkin. Tarkotuksena olis saada tää juoksemaan, mutta lopusta tosiaan puuttuu pari piirrosta + kuvien parantelu selviksi kuviksi. :D Sit teen tän uudestaan ja säädän ton liikkumaan nopeemmin. :P

Ja nyt selitän kuinka tän tein, ja miten tälläsiä siis voi tehdä. :D

  • Ensin piirsin noit luonnos kuvia (oikealta nimeltään joku frame, siis tollanen yks kuva) tarpeeks monta, niin et sain liikkumisen näyttämään oikealta.
  • Numeroin kuvat ain 1, 2, 3, 4 jne että tiedän sitten mihin järjestykseen ne tulee.
  • Sitten, tähän tarvitaan skanneria tai kameraa, skannasin kuvat numerojärjestyksessä koneelle ja nimesin ne esim. "runframeone" , "runframetwo" jne.
  • (Halutessasi voit kokeilla luonnoskuvillasi jo, toimiiko animaatiosi niinkuin pitää. Kokeilun voi helposti tehdä täällä.)
  • Tämän jälkeen parantelen kuvat piirtämällä ääriviivat siisteiksi, ja halutessani voin värittää kuvat haluamallani tavalla. Samaan kasaan lisään varjostukset jne. jos haluan. c: 
  • Tallennettuani siistit versiot avaan netistä tämän, ja lisään kuvat järjestyksessä kenttiin. Frameja pystyy lisätä siihen, jos tarvitsen kuvilleni lisää tilaa. Kun olen valmis, painan Create animation.
  • Odotan jonkun aikaa, sillä animaation työstämisessä kestää hetki.
Lopulta saan valmiin, onnistuneen tai epäonnistuneen, animaation. Animaation pystyy ladata omalle koneelle.
Se on aika helppoa, mutta liikkuvien kuvien piirtäminen on haastavaa jos kokeilee jotain uutta esimerkiksi hyppyä tai jotain kuperkeikkoja ja niin edelleen. c:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti